2017

Voor onze regeltechnische projecten zie www.rebraregeltechniek.nl

20170710_163345Duurzame nieuwbouwwoning, Amsterdam Zuid-Oost
In dit huis, gebouwd met voornamelijk duurzaam materiaal, kon een duurzame installatie uiteraard niet ontbreken. Met een extra grote zonneboiler, wordt er op geen enkele wijze afbreuk gedaan aan comfort.

 

 

 

 

 


1

Woonboot, centrum Amsterdam
Dat een woonboot niet altijd een bron nodig heeft om monovalent te kunnen verwarmen en koelen, bewijst dit project. Waarbij de woonboot gebruik maakt van een lucht/water warmtepomp. Met de zonnecollectoren / zonneboiler / PV panelen en lage temperatuur radiatoren is de woonboot optimaal verduurzaamd. Door maatwerk  regeltechniek wordt het zo aangestuurd dat er geen afbreuk werd gedaan aan enig comfort.

 

 

 


image1Havenwoning in Loosdrecht
Deze woning diende onafhankelijk te worden van propaangas, vanwege milieu-eisen. Met de bron en water/water warmtepomp is dit compleet verwezenlijkt. De extra grote zonneboiler van 800 liter met daarop 4 zonnecollectoren aangesloten, zorgt ervoor dat er ‘onbeperkt’ warm tapwater is.

 

 

 

 


WesterstrGrachtenpand in Amsterdam
Bij de opstelling van dit monovalente systeem is gewerkt met energie-palen, die gelijk met het funderingsherstel zijn toegepast. De warmtepomp is als pilot voor Vaillant® omgebouwd van bivalent naar monovalent. De monitoring is daarom een belangrijk aspect en wordt door Ecensy nauwlettend in de gaten gehouden. Ondanks het feit dat dit project in een ‘pilotfase’ zit, hebben de bewoners op geen enkele wijze hoeven in te leveren op comfort.

 

 

 

 

 

 


Re1426596392staurant in hartje Amsterdam
De benodigde renovatie inclusief funderingsherstel is door het restaurant opgepakt als kans om het gebouw te verduurzamen. Door de nieuw geplaatste funderingspalen te gebruiken als bron voor het warmtepompsysteem is het mogelijk om met een minimale hoeveelheid gas het pand te verwarmen en gratis te koelen. Uiteraard is gekozen voor grotendeels vloerverwarming maar door de hoeveelheid benodigde warmte kon er niet worden ontkomen aan enkele hoogtemperatuur radiatoren.