Waterwarmtepomp

De  waterwarmtepomp is de warmtepomp die het meest gebruikt wordt. Omdat deze aangesloten is op een bron in de bodem is deze wat duurder in aanschaf dan een luchtwarmtepomp. Het rendement is wel hoger. De mogelijkheid tot zeer duurzaam koelen is bij dit systeem aanwezig.

Warmtepomp met bron

De bron waarop de waterwarmtepomp wordt aangesloten kan een gesloten bron of een open bron zijn.

gesloten bronopen bron

 

 

 

 

 

 

 

Gesloten bron                                                                          Open bron

De keuze van de bron is afhankelijk van:
– de grootte van het gebouw/woning;
– de mate van koeling die gewenst is;

Voor kleinere gebouwen/woningen (minder dan 250 m²) wordt veelal de gesloten bron gebruikt. Voor grotere gebouwen/woningen wordt voornamelijk de open bron gebruikt.

Het voordeel van de gesloten bron is dat deze bijna onderhoudsvrij is.
Het voordeel van de open bron is dat het rendement van de warmtepomp hoger is.

Waterwarmtepompen Ecensy

Ecensy levert Hitachi waterwarmtepompen van 8 tot 84 kW. Deze worden door Ecensy rechtstreeks geïmporteerd. Voor specificaties zie Downloads. Ecensy heeft voor dit merk gekozen vanwege de prijs/prestatie en de bewezen degelijkheid. Een ander voordeel is dat deze warmtepomp in woningen eenvoudig te bedienen is met een kamerthermostaat. Bij bedrijfsgebouwen is dit type eenvoudig aan te sluiten op de regeling van het gebouw. Deze warmtepomp is geschikt voor beide bronnen, zowel de gesloten- als de open bron. Daarnaast is dit de warmtepomp die gebruikt wordt bij de Warmte Koude Opslag installatie.

foto wwwp

 

 

 

 

 

Ecensy water/water warmtepomp

 

Een speciale regeling wordt door  Ecensy bij deze warmtepomp meegeleverd, geprogrammeerd en in bedrijf gesteld. Dit is om de  diverse mogelijkheden tailor made aan uw wensen aan te passen. Het voordeel van deze regeling is dat die op afstand via internet te bedienen en bij te stellen is. Ecensy kan u op deze wijze makkelijk service verlenen waar dan ook in Nederland en samen met u de installatie zo optimaal mogelijk afstellen.

Ecensy berekent graag voor u hoe groot de waterwarmtepomp dient te zijn voor uw gebouw/woning. Hiervoor is een warmtelastberekening noodzakelijk. Het is belangrijk dat de juiste bron met de juiste pomp wordt geselecteerd om later problemen te voorkomen. Ecensy kan u diverse referenties geven van cliënten die al jarenlang zonder problemen verwarmen en/of koelen met de door ons geleverde warmtepompen. De noodzakelijke berekening kan Ecensy voor u maken. Daarnaast kan Ecensy voor u een compleet ontwerp maken voor een duurzame installatie. Hierdoor wordt u goed geïnformeerd over de mogelijkheden en opties die aansluiten bij uw eisen en wensen.

Voor meer advies en informatie over warmtepompen, bronnen, ontwerp en berekeningen die Ecensy voor u kan doen neem contact op met Bram Grabijn. Bel of mail, zie contactgegevens aan de zijkant van deze pagina.