Projecten 2020

Appartementencomplex in hartje Amsterdam

Een bijzonder complex met 8 appartementen en 2 winkels. De centrale warmtepompinstallatie is aangesloten op de energiepalen in de fundering. Zonneboilers, zonnepanelen, warmteterugwinunit, vloerverwarming, passieve koeling. Alles is uit de kast gehaald om het complex tot nul energie te krijgen. Dit maakt het complex dat qua architectuur zeker bijzonder is nog specialer.

Stadswoning in Haarlem

Het is niet altijd mogelijk om een bron in de grond of het water te realiseren. Bij deze woning kon dit echt niet dus is er gekozen voor de second best optie: lucht/water warmtepompen. De 4 appartementen die zich in het gebouw bevinden zijn nu volledig van het gas af.

Pand aan de Amstel 

Het funderingsherstel dat bij dit pand moest plaatsvinden werd gebruikt om de verduurzaming in te zetten. De funderingspalen werden uitgevoerd als energiepalen. Door de goede isolatie kon met de kleine Ecensy warmtepomp worden volstaan. De realatief kleine technische ruimte was daardoor geen belemmering op de woning volledig gasloos te realiseren.

Landelijk gelegen woonboerderij in Brabant 

Deze prachtige authentieke woonboerderij wil graag volledig gasloos verwarmd en gekoeld worden. Met een warmtepompinstallatie aangesloten op de door ons aangelegde grondbron is dit uiteraard gelukt. Zowel de bewoners als een ieder die hier verblijft in de B&B geniet volop van het comfort van de warmte en de passieve koeling en vooral het douchen onder zonnewarmte. Blijft een bijzondere ervaring.

Woonschip Amsterdam Oost
 
Een prachtig woonschip die de energietransitie serieus neemt. Deze boot is zo goed als energieneutraal. De zonnepanelen op het dak leveren voldoende capaciteit om de warmtepomp die aangesloten is op onze unieke woonbootbronnen energieneutraal te laten draaien. Aan comfort mocht geen afbreuk worden gedaan wat uiteraard gelukt is. Sterker nog het comfort is groter dan daarvoor.

Diverse woonboten in Nederland

Naast de woonboten die u al per project ziet over de afgelopen jaren hebben wij nog veel meer woonboten verduurzaamd. Met woonbootbronnen, bronnen in de huid van het schip, zonnepanelen en zonnecollectoren gekoppeld aan warmtepomp, (zonne) boilers, warmteterugwinunits en lage temperatuur verwarming maakt dat woonbootwonend Nederland steeds duurzamer kan wonen.