Energiepalen

Moet uw pand gefundeerd worden? Haal dan middels de funderingspalen bodemenergie uit de grond en verwarm en/of koel uw pand er mee! Met de energiepaal is dat mogelijk en bespaart u tot wel 50% op de energiekosten. Daarnaast biedt het comfort, energielabel sprongen en is het in een aantal gevallen zelfs mogelijk om het pand energieneutraal te krijgen! 

De funderingspaal die niet alleen het huis ondersteunt, maar ook warmte onttrekt aan de grond, kan met behulp van een warmtepomp het huis opwarmen en zorgen voor een warme douche. Daarnaast kan de ‘groene’ heipaal in de zomer het huis koelen, zonder gebruik te maken van een airco: het onttrekt koude uit de grond en wordt door het huis gepompt. Geen droge ogen of keel meer, maar een behaaglijke koelte in de zomer met de juiste luchtvochtigheid en dito warmte in de winter. 

Ecensy berekent graag voor u hoeveel energiepalen er nodig dienen te zijn voor uw gebouw/woning. Hiervoor is een warmteverliesberekening noodzakelijk. Het is belangrijk dat de juiste bron met de juiste pomp wordt geselecteerd om later problemen te voorkomen. Ook is Ecensy BRL 6000-21 en 11000 gecertificeerd, waardoor wij zowel het ondergrondse- als het bovengrondse gedeelte mogen installeren. Ecensy kan ook voor u een compleet ontwerp maken voor een duurzame installatie. Hierdoor wordt u goed geïnformeerd over de mogelijkheden en opties die aansluiten bij uw eisen en wensen.