Storing melden

Indien u een storing heeft genoteerd via het webportaal, kunt u deze inzien via de uitroepteken-knop op de homepage of op de techniekpage. Hier ziet u welke storing actief is. Vervolgens kunt u via het onderstaande formulier de betreffende storing melden en streven wij ernaar om binnen een paar uur contact met u te op nemen om deze op te lossen.

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:
Actieve storing:
Tijd notering storing:
Waarde B:
Verschil groter dan aan:
Verschil kleiner dan uit:
Opmerkingen:

Indien u een storing heeft genoteerd via het scherm bij de warmtepomp, kunt u in de meeste gevallen het storingsnummer aflezen op het scherm. Via onderstaand formulier kunt u dit nummer doorgeven. Wij streven ernaar om binnen een paar uur contact met u op te nemen.

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:
Storingsnummer:
Tijdsnotering storing:
Opmerkingen:

Indien het koud in het huis of een bepaalde ruimte is of de kamerthermostaat geeft aan dat de ruimte koud is, terwijl dit niet de bedoeling is. Kunt u in de meeste gevallen via het TA webportaal inzien om welke storing dit gaat. Dit maakt het voor ons makkelijker om deze storing snel op te lossen. Indien u niet de mogelijkheid heeft om internet te gebruiken kunt u via onderstaande formulier de storing doorgeven. Wij streven ernaar om binnen een paar uur contact met u op te nemen.

Naam:
Adres:
Telefoonnummer:
Indien u in het bezit bent van een regelaar (vaak hangt deze bij de warmtepomp of in een meterkast), kunt u vaak hierop aflezen om welke storing het gaat. Dit maakt het voor ons makkelijker om deze sneller op te lossen.
Klacht/opmerking: