foto-huisbartsimoneDijkhuis Amsterdam
De eigenaren van dit dijkhuis zijn zeer millieubewuste mensen en hebben de woning compleet duurzaam gerenoveerd. Uiteraard kon een duurzame installatie hieraan niet ontbreken. De volledige achtertuin is benut voor een horizontale bron die met de warmtepomp een zonneboiler, zonnecollectoren en een groot buffervat ervoor zorgt dat er geen CV ketel extra nodig is. Een nul-energie woning zonder afbreuk aan comfort is het eindresultaat.

 


 

foto-wwoningWaterwoning in Velsen Zuid
Deze nieuwgebouwde waterwoning is volledig duurzaam gemaakt door Ecensy. Deze woning opereert geheel onafhankelijk van het gasnet en heeft een laag elektriciteitsverbruik. Door de regeltechniek kunnen de bewoners via een app al hun instellingen bekijken en veranderen. Kortom een installatie met groot comfort en veel gemakken.

 

 

 

 


 

Basisschool Blokwhere - Volendam (3)Basisschool De Blokwhere in Volendam
Deze school draagt zijn steentje bij aan het milieu door het laten installeren van een zeer zuinige, milieuvriendelijke, multifunctionele verwarmingsinstallatie, werkend op actieve zonne-energie. Het systeem heeft een volledig nieuw en innovatief ontwerp, waarbij gebruik is gemaakt van de MultiCollector®. Voor het verwarmen van het mooie, 16 klaslokalen tellende, schoolgebouw zal nog maar 6% van de normale hoeveelheid gas nodig zijn.

 

 

 


 

binnenkant-30-amsterdamGrachtenpand Amsterdam.
Uiteraard is een grachtenpand als monumentaal pand altijd een mooie uitdaging. De grachtenpanden zijn echter niet alleen monumentaal maar hebben ook regelmatig te kampen met funderingsproblemen. Het funderingsherstel bij dit pand is uitgevoerd met het concept van energiepalen (De Groene Paal). Hierop is de warmtepompinstallatie aangesloten waardoor er nu een duurzame oplossing is ontstaan.