Een multifunctionele verwarmingsinstallatie op zonne-energie

Na jarenlange ontwikkeling werd een aantal jaar terug de eerste MultiCollector® in bedrijf gesteld op het dak van basisschool de Blokwhere. 

Nu pronkt deze uitvinding al bij meerdere scholen in het land op het dak. 

De MultiCollector® is een zonnecollector die zowel bij zonnig als bij bewolkt weer en ‘s nachts energie levert. Daarnaast zorgt de MultiCollector® ervoor dat in de zomer, wanneer er geen warmtevraag is, de (zonne)warmte wordt opgeslagen in een grondbron. Dit maakt de MultiCollector® uniek en duurzaam in zijn soort.

De MultiCollector® kan gebruikt worden in vele toepassingen zoals; i.c.m. een warmtepomp, zwembaden en ook in bi-valente (i.c.m. HR-ketel) systemen. De MultiCollector® heeft tesamen met een grondgebonden warmtepompinstallatie een synergetische wisselwerking. De warmtepomp werkt samen met de grondbron, die eventueel versterkt kan worden met een buffervat. In het buffervat wordt de (zonne)warmte opgeslagen waar deze in de winter weer wordt gebruikt. Het rendement van een warmtepompinstallatie verbetert hiermee met 33 %.

Doordat de MultiCollector® veel warmte terug stopt in de grondbron, kan er twee keer zoveel warmte uit worden gehaald zonder gebruik te maken van de MultiCollector®. Daar waar niet voldoende ruimte is voor een grotere grondbron, is de MultiCollector® een ideale oplossing, vaak is dit ook economisch rendabeler

Ook voor zwembaden is de MultiCollector® een ideale oplossing. In deze toepassing heeft de MultiCollector® geen warmtepompinstallatie nodig.