Voor onze regeltechnische projecten zie www.rebraregeltechniek.nl

 

IMG_4670

Woning met bedrijfspand in Culemborg
Een compleet duurzame installatie aangesloten op een open bron, maar helaas werkte het niet. Ecensy kwam langs om te kijken hoe dit probleem te verhelpen was. De reparatie van de warmtepompen zou een grotere kostenpost zijn dat het plaatsen van 2 nieuwe. Een noodreparatie zorgde ervoor dat de pompen het bleven doen, terwijl de nieuwe werden besteld. Het target was om voor de mogelijke vorst de boel aangesloten en wel te hebben. Dit is gelukt. Voor de Kerst was alles in kannen en kruiken en kon de eigenaar weer met een gerust hart genieten van zijn duurzaam verwarmde (en in de zomer gekoelde) prachtige pand.

 
 
 

 

Naamloos12

Bungalow in Purmerend
Dit pand was voor zijn verwarming en warm tapwater afhankelijk van de stadsverwarming. Naast het feit dat de bewoner graag wilde verduurzamen, was er ook een probleem met de continuïteit van de ruimtetemperatuur in de woning. Met onze luchtwaterwarmtepomp hebben we een besparing gerealiseerd van 40% op het verwarmingsdeel,  35% op het warm tapwater deel en 100 % op de koeling en uiteraard het comfort van een continue ruimtetemperatuur. En dit alles voor minder dan €5000,- na aftrek van subsidie.


 

Cornelis_Vrij_School_te_amsterdamCornelis Vrijschool in Amsterdam
Enige jaren geleden had deze school zijn verwarmingsinstallatie vernieuwd. Daarbij was er een miscalculatie gemaakt door het betreffende installatiebedrijf met betrekking tot het verwarmen van de gymzaal. De kou in de gymzaal werd dit jaar zo erg dat er geen gebruik meer van kon worden gemaakt. Ecensy heeft ook hier een variant van de MultiCollector® gebruikt en deze binnen in de gymzaal opgehangen als een soort duurzaam stralingspaneel. Het grote voordeel is dat het stralingspaneel zowel kan koelen als verwarmen. De school is er erg blij mee evenals de gymleraar en de kinderen die nu bij elke temperatuur zich in de gymzaal kunnen uitleven!

 

 

 

 


 

Landhuis in20160620_woonhuis de polder
Een luchtwarmtepompsysteem met zonnecollectoren, een zonneboiler en een webbased regeling maakt dat deze woning tegen een lage investering, nu zeer duurzaam is. Met de subsidie die verstrekt werd op dit systeem is de investering onder de €10.000.

 

 

 

 


 

52_000303_1337773272_size2

JF Kennedy & St Nicolaasschool in Volendam
In deze school was het in de zomer te warm en te benauwd en in de winter te koud. Hier moest een duurzame oplossing voor bedacht worden. Het systeem bestaat uit 5 grondbronnen van 100m diep die ervoor zorgen dat er in de zomer passief gekoeld kan worden. Middels de warmtepomp kan er verwarmd worden. Op deze wijze krijgt de school 75% gratis energie uit de bodem. Het comfort in de school is nu een stuk beter met voldoende frisse lucht.

 

 


 

img_0336foto-huisVilla in het Gooi
Na een grondige evaluatie van de duurzame mogelijkheden voor deze typische vrijstaande villa, is om economische redenen besloten geen bron te slaan op het terrein. Het terrein was er wel groot genoeg voor maar gezien de leeftijd van de klant was dit een economisch minder interessante oplossing. De terugverdientijd met een bron zou circa 13 jaar zijn. Door de warmtepompinstallatie aan te sluiten op het reeds aangesloten beregeningssysteem van de tuin en deze daarmee als bron te laten fungeren, daalde de terugverdientijd naar minder dan 5 jaar. Een economische en duurzame oplossing.

 

 

 

 


 

img_8853Woonark in Amsterdam
Bij deze woonark hangt een door Ecensy ontwikkelde bron in het water die de warmte uit het water, via een warmtepompinstallatie, haalt om de woonark te verwarmen of te koelen en het warm tapwater te genereren. Door de ophanging kan de bron uit het water worden gehaald en schoongemaakt worden, zodat algvorming geen belemmering is voor de warmteopwekking.