Moet uw pand gefundeerd worden? Haal dan middels de funderingspalen bodemenergie uit de grond en verwarm en/of koel uw pand er mee! Met de energiepaal is dat mogelijk en bespaart u tot wel 50% op de energiekosten. Daarnaast biedt het comfort, energielabel sprongen en is het in een aantal gevallen zelfs mogelijk om het pand energieneutraal te krijgen! 

'Groene' heipaal

De funderingspaal die niet alleen het huis ondersteunt, maar ook warmte onttrekt aan de grond, kan met behulp van een warmtepomp het huis verwarmen. Daarnaast kan de ‘groene’ heipaal in de zomer het huis koelen, het onttrekt koude uit de grond en wordt door het huis gepompt. 

Ecensy berekent graag voor u hoeveel energiepalen er nodig dienen te zijn voor uw gebouw/woning. Hiervoor is een warmteverliesberekening noodzakelijk. Het is belangrijk dat de juiste bron met de juiste pomp wordt geselecteerd om later problemen te voorkomen. Ook is Ecensy BRL 6000-21 en 11000 gecertificeerd, waardoor wij zowel het ondergrondse- als het bovengrondse gedeelte mogen installeren. Ecensy kan ook voor u een compleet ontwerp maken voor een duurzame installatie. Hierdoor wordt u goed geïnformeerd over de mogelijkheden en opties die aansluiten bij uw eisen en wensen.