Een uniek staaltje verduurzaming met een grondgebonden warmtepompsysteem met een buffervat van 4000L waarmee het overgrote deel van het droogproces van de kruiden duurzaam gedaan wordt. De voorheen propaangas gestookte installatie is nu vervangen door bodem- en zonne-energie. Een enorme winst financieel en voor het milieu!
Op dit moment zijn we bezig om de restwarmte te kunnen benutten voor de verwarming van het bijbehorende woonhuis. Op deze wijze wordt het milieu nog verder ontlast en de portemonnee van de eigenaar ook.
Het voormalige Veronicaschip had een upgrade van het verwarmings/koeling systeem nodig. Samen met de door Ecensy geschreven software kan het schip nu energiezuiniger en efficienter worden verwarmd en gekoeld.
Met de inmiddels befaamde woonbootbron aangesloten op de brine/water warmtepomp van Ecensy is deze woonboot nu gasloos.
In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft Ecensy een bron aangelegd op het Sportveld van Amsterdam. De bron is met een volledig nieuwe techniek ontworpen. Omdat er niet diep geboord kon worden en het grasveld in tact moest blijven is de bron uitgevoerd met pulsen van circa 20 meter, die horizontaal met elkaar zijn verbonden en vervolgens zijn verdeeld, zodat 3 aangrenzende gebouwen van sportclubs hierop aangesloten kunnen worden.
Op deze bron is inmiddels het gebouw van de Rugby Club Nederland aangesloten die op deze wijze haar gebouw volledig duurzaam verwarmd en koelt. Ook de douches zijn met de combinatie van de warmtepomp en zonneboilers (met zonnecollectoren) zo goed als energieneutraal.
Deze woning had al veel zonnepanelen, waardoor er een behoorlijk overschot aan zonne-energie was. Daarnaast was de woning aangesloten op een gastank en niet op het gasnet. Door de grondgebonden warmtepompinstallatie is de woning nu volledig gasloos en energieneutraal.
Deze bedrijfshal met kantoren van bijna 10.000 m2 verbruikte een behoorlijke hoeveelheid gas voor de verwarming en elektra voor de koeling. Door de complete installatie te vervangen door een combinatie van grondgebonden warmtepompen en lucht/water warmtepompen is in de hete zomer van 2022 het pand lekker koel gebleven en tijdens de winterkou lekker warm gebleven. En dit zonder een torenhoge energierekening.
Een pand uit de 18e eeuw is volledig verduurzaamd met een combinatie van een warmtepompinstallatie verbonden aan de energiepalen die bij het funderingsherstel zijn geplaatst en een lucht/water warmtepomp voor het gedeelte waar niet voldoende bronvermogen voor was. Omdat er meerdere gebruikers van het pand zijn wordt het energiegebruik met aparte energiemeters afgelezen. Het speciale vloerverwarmingssysteem zorgde ervoor dat de geringe hoogte die er was om vloerverwarming te leggen toch kon worden gerealiseerd.