Karakteristieke eengezinswoning

Dat oudere kleinere huizen die niet perfect geisoleerd zijn ook verduurzaamd kunnen worden, laat dit huis zien. Met een grondgebonden warmtepomp en een zonneboiler is deze woning nu volledig gasloos. Van comfortverlies is geen sprake. 

De Drie Hendricken te Amsterdam

Deze drie zeventien-eeuwse huizen heeft Ecensy verduurzaamd met een brine/water warmtepomp, waarbij het funderingsherstel benut is om de funderingspalen als bron te gebruiken. Iedere woning heeft zijn eigen bron en zijn eigen warmtepompinstallatie. Tezamen met de klassieke lagetemperatuur verwarming en de op maat gemaakte regeltechniek is er sprake van optimaal wooncomfort in een monumentaal pand. 

Woning in de Zaanstreek

Deze gerenoveerde 70-er jaren woning heeft Ecensy gasloos gemaakt met een grondgebonden warmtepompsysteem, die in de voortuin is geslagen. Met de zonnecollectoren op het dak is een groot deel van het warme water gratis verwarmd. Tezamen met de vloerverwarming en de op maat gemaakte regeltechniek is er sprake van optimaal wooncomfort.

Monumentaal pand op eiland

De enige mogelijkheid om dit monumentale pand te verduurzamen, zonder afbreuk te doen aan het monumentale en toch te zorgen voor maximaal comfort, was met een lage temperatuur verwarmingssysteem met ventilator convectoren. Dit aangesloten op een lucht/water warmtepompsysteem geeft een duurzaam verwarmd zomerhuis op een prachtige locatie. 

Kleinschalige VVE te Amsterdam

Funderingsherstel was de aanleiding voor het verduurzamen van het pand met zeer milieubewuste bewoners. Twee van de vier appartementen hebben we volledig gasloos kunnen maken en de twee andere appartementen hebben een hybride systeem. Omdat de bron iets te klein was voor het gehele pand, is dit opgelost met zonnecollectoren. Deze fungeren tevens als aanvullende bron. 

Gerenoveerde villa in ‘t Gooi

Vanwege voldoende perceeloppervlak is deze installatie ontworpen met een horizontale grondbron. De gasmeter is uit het huis zonder dat er op enige wijze afbreuk wordt gedaan aan wooncomfort. Het vloerverwarmingssysteem met warmtepomp, warm tapwater en tevens gratis koeling zorgt hiervoor met een minimaal elektraverbruik. 

Monumentaal pand in hartje Amsterdam

Een monumentaal pand in Amsterdam verduurzamen is niet altijd een makkelijke opgave. Hier is het benodigd funderingsherstel benut om de funderingspalen als bron te gebruiken en heeft Ecensy dit pand hybride kunnen verduurzamen. Door de maatwerk regeltechniek zal de HR-ketel alleen nog hoeven draaien in periodes van vorst.

Varend woonschip

De bron van dit woonschip heeft Ecensy gemaakt in de huid van het schip. Op deze wijze kan het schip zonder problemen, al varend, zichzelf voorzien van verwarming, koeling en warm tapwater. De warmtepomp en boiler zijn ook op een speciale wijze gemonteerd om het vaar- en woongemak niet te belemmeren.

Moderne woonboot te Amsterdam

Deze moderne woonboot wilde graag gasloos gaan! Niet alleen voor de extra subsidie die de gemeente Amsterdam erop geeft maar ook om een voorbeeld te zijn voor zijn omgeving en zijn B&B bezoekers. Dus ontwierp Ecensy een mooie betaalbare duurzame installatie met onze inmiddels fameuze woonbotenbron. De verwarming, koeling en het warm tapwater in de boot is nu volledig verduurzaamd. Voor de extreem koude tijden kan er met een houtkachel bijgestookt worden. Omdat Ecensy zelf de regeltechniek programmeert van haar installaties is de hele installatie weersafhankelijk geregeld zodat er ook geen sprake is van onnodig elektraverbruik.

 

Pand in centrum Amsterdam

In Amsterdam is het altijd weer een uitdaging om een duurzame installatie te ontwerpen. Dit in verband met de weinige ruimte die beschikbaar is. Bij dit pand was een grondbron niet mogelijk, vandaar dat men voor de lucht/water warmtepomp heeft gekozen. Waarbij de zonnecollectoren het warme tapwater duurzaam genereren. 

Kantoren/showroom complex te Schagen

Een grootst project voor een volledig duurzaam utiliteitsgebouw die door Ecensy wordt voorzien van warmte en koeling. Zowel het bodemgebonden deel als de energiecentrale als het afgiftesysteem (volledige vloerverwarming) is door ons verzorgd. De video toont de voortgang van het leggen van de 3500 m2 vloerverwarming.

Antiek varend woonschip

Dit schip is volledig gerenoveerd zonder het antieke karakter aan te tasten. De volledige verduurzaming heeft Ecensy ontworpen en uitgevoerd. Door middel van de unieke woonboten bron, ontwikkeld door Ecensy, wordt dit schip monovalent (gasvrij) verwarmd. De warm tapwatervoorziening is mede vanwege de zonnecollectoren ook duurzaam gerealiseerd.