Ecensy is specialist in de toepassing van de brine/water warmtepomp. Dit type warmtepomp haalt zijn energie uit de bodem of uit het oppervlakte water. Het maken van de bron maakt dit systeem duurder dan een lucht/water warmtepomp. Het rendement is een stuk hoger omdat ‘s winters de bodem of het oppervlaktewater warmer is dan de buitenlucht. Met dit systeem is het ook mogelijk zeer energiezuinig te koelen, door ‘s zomers de koude uit de grond te halen en door de vloerverwarming of radiatoren te laten stromen.

Een brine/water warmtepomp haalt de warmte uit de bron in de bodem of het oppervlaktewater. De warmte wordt onttrokken door middel van een open of een gesloten systeem, meer informatie zie warmtepomp werking.

Ecensy levert brine/water warmtepompen van 8 tot 84 kW, met een Hitachi compressor. Deze worden door Ecensy rechtstreeks geïmporteerd. Voor specificaties zie Downloads. Ecensy heeft voor dit merk gekozen vanwege de prijs/prestatie en de bewezen degelijkheid. Een ander voordeel is dat deze warmtepomp in woningen eenvoudig te bedienen is met een kamerthermostaat. Bij bedrijfsgebouwen is dit type eenvoudig aan te sluiten op de regeling van het gebouw. Deze warmtepomp is geschikt voor beide bronsystemen, zowel de gesloten- als de open systemen. Daarnaast is dit de warmtepomp die gebruikt wordt bij de Warmte Koude Opslag installatie.

De bron

De bron waarop de waterwarmtepomp wordt aangesloten kan een open of een gesloten systeem zijn.
De keuze van de bron is afhankelijk van:
– de grootte van het gebouw/woning;
– de mate van verwarming of koeling die gewenst is;

Voor kleinere gebouwen/woningen (minder dan 250 m²) wordt veelal de gesloten bron gebruikt. Voor grotere gebouwen/woningen wordt voornamelijk de open bron gebruikt.

Het voordeel van de gesloten bron is dat deze bijna onderhoudsvrij is.
Het voordeel van de open bron is dat het rendement van de warmtepomp hoger is.

Een speciale regeling wordt door  Ecensy bij deze warmtepomp meegeleverd,  geprogrammeerd en in bedrijf gesteld. Dit is om de  diverse mogelijkheden tailor made aan uw wensen aan te passen. Het voordeel van deze regeling is dat die op afstand via internet te bedienen en bij te stellen is. Ecensy kan u op deze wijze makkelijk service verlenen waar dan ook in Nederland en samen met u de installatie zo optimaal mogelijk afstellen.

Ecensy berekent graag voor u hoe groot de brine/water warmtepomp dient te zijn voor uw gebouw/woning. Hiervoor is een warmteverliesberekening noodzakelijk. Het is belangrijk dat de juiste bron met de juiste pomp wordt geselecteerd om later problemen te voorkomen. Ecensy kan u diverse referenties geven van cliënten die al jarenlang zonder problemen verwarmen en/of koelen met de door ons geleverde warmtepompen. De noodzakelijke berekening kan Ecensy voor u maken. Daarnaast kan Ecensy voor u een compleet ontwerp maken voor een duurzame installatie. Hierdoor wordt u goed geïnformeerd over de mogelijkheden en opties die aansluiten bij uw eisen en wensen.

Voor meer informatie of een vrijblijvend advies, neem contact met ons op via info@ecensy.eu of 088 50 179 00