Een greep uit onze projecten van 2023

Woonhuis en zes kleine huisjes op Vuurtoreneiland in Amsterdam

Op dit unieke eiland heeft Ecensy eerst het woonhuis verduurzaamd en daarna 6 kleine vakantiewoningen. Allen worden nu duurzaam verwarmd en gekoeld met een warmtepomp met een bron in het water. Het warme water wordt ook met de warmtepomp verwarmd.

Kortom volledig gasloos de zomer en de winter door.

Landgoed te Heeten

Op dit landgoed heeft Ecensy zowel de woning als de gastenverblijven verduurzaamd met een grondgebonden warmtepompinstallatie. Naast dat we hebben gerealiseerd dat het landgoed nu duurzaam kan verwarmen en koelen en warm water heeft, hebben we tevens de warmte-terug-win installatie (duurzame ventilatie) aangelegd. Niet overal in het pand kon vloerverwarming worden gelegd. Daarom zijn veel kamers voorzien van Italiaans designed ventilatorconvectoren om zo de kamers te kunnen verwarmen en koelen.

Restaurant in De Pijp te Amsterdam

Het valt niet mee om midden in de Pijp een restaurant te verduurzamen, maar het is ons uiteraard gelukt. Een grondgebonden warmtepomp was echt niet mogelijk, dus moesten we kiezen voor second best: de lucht/water warmtepomp. Deze warmtepomp hebben we helemaal weten weg te werken in samenwerking met de aannemer, waardoor er voor de omgeving geen geluidsoverlast is en is de warmtepomp ook beschermd tegen mogelijk vandalisme. Door de unieke opzet van de regeltechniek kan er in de keuken worden gekoeld en kan tegelijkertijd in het restaurant worden verwarmd. Omdat ook alles op afstand te monitoren is, kon Ecensy de eerste periode goed meekijken of alles draaide zoals de bedoeling was. 

 

Vakantiewoningen Texel

Deze 4 vakantiewoningen zijn tegelijkertijd verduurzaamd met een grondgebonden warmtepompinstallatie. De boorder is met de boorstelling naar het eiland gegaan en heeft daar de bron geslagen. Per 2 huisjes is er 1 warmtepomp en 1 boiler. Dit in verband met de kleine technische ruimtes. Op het dak prijken zonnecollectoren die zorgen dat het warme water in de zomer gratis is verwarmd. Tevens zorgen de zonnecollectoren ervoor dat de bron wordt geregenereerd en er zodoende nog duurzamer verwarmd kan worden. De warmte-terug-win installatie die Ecensy heeft aangelegd maakt ook de ventilatie duurzaam. Kortom duurzaam op vakantie gaan kan in deze huisjes op Texel.

Woonboten te Amsterdam

Er prijken al heel veel woonbootprojecten op de site onder de kopjes projecten. Dus ook dit jaar hebben we weer meerdere woonboten verduurzaamd. Met onze fameuze woonbootbron zorgen we ervoor dat de duurzaamheid van de installatie niet onder doet voor een grondgebonden systeem. Maar de investering is wel een stuk lager. Dit jaar hebben we onze 100ste woonboot verduurzaamd.