Een greep uit onze projecten van 2024

Dierenspeciaalzaak in Heemstede

Deze hofleverancier is door Ecensy verduurzaamd met een lucht/water warmtepompinstallatie met een lager energieverbruik voor het bedrijf tot gevolg. Om de aquaria op een constante temperatuur van 24 °C te houden, hebben we met elektrische verwarmingselementen extra
zekerheden ingebouwd. 

Weer een mooi staaltje duurzaamheidstechnieken gecombineerd met op maat gemaakte regeltechniek.

Haalbaarheidsonderzoeken

Ecensy doet met regelmaat haalbaarheidsonderzoeken. In het verleden hebben veel particulieren en zakelijke gebruikers hier gebruik van gemaakt, naast diverse gemeentes. De gemeente Amsterdam heeft al enkele keren een haalbaarheidsonderzoek door Ecensy laten uitvoeren en dit jaar is daar de gemeente Leiden en een initiatief van een warmtenet voor woonboten bijgekomen.

Wilt u weten wat de duurzame mogelijkheden zijn voor uw pand, straat, wijk, dorp of stad? Wij zijn u graag met onze jarenlange expertise en out-of-the-box denken van dienst.

Woonboot Rivierenwijk in Utrecht

Deze riante woonboot is met een hybride warmtepompinstallatie verduurzaamd; de HR-ketel was nog te nieuw en dus zonde om weg te halen en wordt nu voornamelijk gebruikt voor het warme tapwater. De koeling is volledig via de warmtepomp gerealiseerd. Zo kon de woonboot binnen het budget toch een grote verduurzamingsslag slaan waarbij de gasrekening flink omlaag gaat en het comfort verhoogd.

Levantkade in Amsterdam

Als veel booteigenaren op de Levantkade in Amsterdam hebben hun schip verduurzaamd met een installatie van Ecensy. Degene die nog een dieselkachel hadden, hebben deze nu verruild voor een duurzame warmtepompinstallatie waarbij een groot deel van de energie uit het oppervlaktewater wordt gehaald. Het blijft een prachtige methode, het water als energiebron. Ook dit jaar is er weer iemand blij met zijn duurzame installatie. 

Energiepalen bij funderingsherstel bij monumentaal pand aan de grachten in Amsterdam

Keer op keer is het een succes. Het funderingsherstel benutten om energie uit de nieuwe funderingspalen te halen. Ook voor dit pand is dit gedaan, waardoor het pand een verduurzamingsslag kan maken en zo goed als gasloos kan worden verwarmd en met veel minder energie kan worden gekoeld. 

Vrijstaande woning in Noord Holland

Deze woning uit 1935 is volledig gasloos gemaakt met een grondgebonden warmtepompinstallatie. De techniekruimte was krap en had alleen toegang voor de materialen via het raam. Het was dus even puzzelen, maar de puzzel is gelegd. Voldoende warm water, lage temperatuurverwarming met vloerverwarming waardoor zowel verwarmd als gekoeld kan worden met de vloer. Door de zonnecollectoren is het warme water in de zomer zo goed als gratis en de zonnepanelen die er al waren zorgen ervoor dat het huis als bijna energieneutraal kan worden aangemerkt.

Woonhuis met praktijk in Schijndel

Deze woning met praktijk aan huis is volledig gasloos gemaakt met een grondgebonden warmtepompinstallatie. Met de ingefreesde vloerverwarming kan nu zowel verwarmd als gekoeld worden. De koeling komt uit de bron en is dus zo goed als gratis. De bestaande radiatoren zijn deels behouden gebleven en zijn met boosters omgebouwd naar lage temperatuurverwarming. Het water wordt grotendeels door de zonnecollectoren opgewarmd. De restwarmte van de zonnecollectoren gaat de grondbron in waardoor de bron nog rendabeler wordt.