Projecten 2021

Hotel te Zandvoort
Voor dit hotel dat uit 3 delen bestaat heeft Ecensy de eerste 2 hotels inmiddels volledig duurzaam opgeleverd. Een grondgebonden warmtepomp-installatie met warmwater boilers die via een ringleiding, legionella-vrij, naar alle kamers loopt. Kamers die worden verwarmd en gekoeld met ventilatorconvectoren en vloerverwarming. Ventilatie via warmtterugwinnnig, dusdanig geregeld dat iedere kamer fris is. Zonnecollectoren om te zorgen dat een deel van het water volledig door de zon wordt gerealiseerd en het overschot
aan zonnewarmte in de bron wordt opgeslagen. Zonnepanelen om het elektra verbruik te reduceren. Kortom een echt prachtig duurzaam hotel waarvan het 3e deel volgend jaar klaar zal zijn.
Woonboot te Amsterdam

Vervangen warmtepomp. 

Wat doe je als je een noodkreet krijgt dat iemand met een gezin met kleine kinderen met kerst in de kou dreigt te zitten omdat door een fout van Liander de warmtepomp het heeft begeven? Dan ben je blij dat je standaard voorraad hebt in het magazijn en direct kan regelen dat er een nieuwe warmtepomp met woonbootbron wordt geïnstalleerd.
Bedrijfspand met -hal in Amsterdam
Dit pand is door Ecensy verduurzaamd met een combinatie van grondgebonden warmtepompen en lucht/water warmtepompen.
Op deze wijze bleef de investering binnen de perken maar kan het gehele pand wel gasloos verwarmen en vanwege de grondbron ook passief koelen. De slimme regeltechniek zorgt ervoor dat ieder deel van het pand op een gewenste temperatuur kan worden ingesteld.
 
Grachtenpand te Amsterdam
Op één van de hoofdgrachten is dit pand volledig gasloos gemaakt. Een bron middels energiepalen waarop de warmtepomp is aangesloten. Met vloerverwarming en designradiatoren en convectoren wordt de warmte afgegeven. 
De boiler die groot genoeg is om diverse baden en douches te voorzien van warm water zijn ook op de warmtepomp aangesloten. Uiteraard hoort hier onze maatwerk regeltechniek bij, zoals bij alle projecten, zodat alles naar wens kan worden ingesteld en geregeld.