Onderstaand een greep uit onze projecten van 2021.
Hotel te Zandvoort
Voor dit hotel dat uit 3 delen bestaat heeft Ecensy de eerste 2 hotels inmiddels volledig duurzaam opgeleverd. Een grondgebonden warmtepomp-installatie met warmwater boilers die via een ringleiding, legionella-vrij, naar alle kamers loopt. Kamers die worden verwarmd en gekoeld met ventilatorconvectoren en vloerverwarming. Ventilatie via warmtterugwinnnig, dusdanig geregeld dat iedere kamer fris is. Zonnecollectoren om te zorgen dat een deel van het water volledig door de zon wordt gerealiseerd en het overschot
aan zonnewarmte in de bron wordt opgeslagen. Zonnepanelen om het elektra verbruik te reduceren. Kortom een echt prachtig duurzaam hotel waarvan het 3e deel volgend jaar klaar zal zijn.
Woonboot te Amsterdam

Vervangen warmtepomp. 

Wat doe je als je een noodkreet krijgt dat iemand met een gezin met kleine kinderen met kerst in de kou dreigt te zitten omdat door een fout van Liander de warmtepomp het heeft begeven? Dan ben je blij dat je standaard voorraad hebt in het magazijn en direct kan regelen dat er een nieuwe warmtepomp met woonbootbron wordt geïnstalleerd.
Bedrijfspand met -hal in Amsterdam
Dit pand is door Ecensy verduurzaamd met een combinatie van grondgebonden warmtepompen en lucht/water warmtepompen.
Op deze wijze bleef de investering binnen de perken maar kan het gehele pand wel gasloos verwarmen en vanwege de grondbron ook passief koelen. De slimme regeltechniek zorgt ervoor dat ieder deel van het pand op een gewenste temperatuur kan worden ingesteld.
 
Grachtenpand te Amsterdam
Op één van de hoofdgrachten is dit pand volledig gasloos gemaakt. Een bron middels energiepalen waarop de warmtepomp is aangesloten. Met vloerverwarming en designradiatoren en convectoren wordt de warmte afgegeven. 
De boiler die groot genoeg is om diverse baden en douches te voorzien van warm water zijn ook op de warmtepomp aangesloten. Uiteraard hoort hier onze maatwerk regeltechniek bij, zoals bij alle projecten, zodat alles naar wens kan worden ingesteld en geregeld.
Stolpboerderij in Oostzaan

Deze prachtige stolpboerderij is nu verduurzaamd met een grondgebonden warmtepompinstallatie. De boerderij is volledig energie-neutraal, mede doordat het zogenoemde “Ibiza-terras” is uitgevoerd met een dak van glas/glas zonnepanelen. Een prachtig effect! Niet alleen de woning is energieneutraal; er blijft genoeg over om ook het grootste deel van de elektrische auto volledig duurzaam op te laden.

Vrijstaande woning te Watergang

Deze woning is nu volledig gasloos met een grondgebonden warmtepompsysteem, met boiler en lage temperatuurverwarming.

Praktijk met winkel en woonhuis te Amsterdam

In dit statige pand is een praktijk gevestigd, een winkel en een woonhuis. Er is gekozen voor een systeem waarbij de grondgebonden warmtepomp wordt benut door de praktijk en de winkel. Maar omdat deze in de avond zijn gesloten, gebruikt het woonhuis in de avond de duurzame energie-installatie. Een mooi staaltje regeltechniek maakt het mogelijk dat op deze wijze de gas CV-ketel voor minder dan 10% van de tijd ingezet hoeft te worden.

Boerderij te Olst

Deze multifunctionele boerderij is volledig duurzaam gemaakt met een grondgebonden warmtepompinstallatie met zonneboiler en zonnepanelen die verstopt zitten in de tuin. Op deze wijze wordt het karakter van het pand niet aangetast, maar wordt toch de verwarming, de koeling, het warme water en een groot deel van de elektra volledig duurzaam opgewekt.

Artis Amsterdam

Voor het nieuwe “Groote Museum” heeft Ecensy bijdragen aan de aanleg van de energiepalen. De funderingspalen zijn hiermee de energiebron geworden voor de verwarming en koeling van het Museum.

Restaurantschip NDSM Amsterdam Noord

Dit schip haalt haar energie door toedoen van Ecensy uit het water van de NDSM-haven middels een open bron. Hier zijn 2 warmtepompen op aangesloten die zorgen voor de verwarming en koeling. Zonnecollectoren aangesloten op een buffervat zorgen ervoor dat op zonnige dagen er voldoende warmte in voorraad is voor de avond, zodat dan zelfs de warmtepomp niet aan hoeft te gaan om het restaurant te verwarmen.

Volledig gerenoveerde vrijstaande woning te Amsterdam Noord

Tijdens een grondige renovatie is deze woning met B&B compleet verduurzaamd met een grondgebonden warmtepompinstallatie. Door de B&B is er een grote hoeveelheid warm water nodig, dat ook volledig duurzaam wordt gerealiseerd. De vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte in de vertrekken. De warmte-terug-win installatie geeft de juiste balansventilatie. En de maatwerk regeltechniek zorgt dat alles compleet volgens de wensen is ingeregeld.

Vrijstaande woning met zwembad

Bij deze woning is zowel het verwarmen en koelen van de woning, als het verwarmen van het zwembad gerealiseerd met een grondgebonden warmtepompinstallatie. Voor de grondbron is gebruik gemaakt van energiepalen en een diep geslagen bron in de grond. Door de installatie met onze maatwerk regeltechniek is het zwembad zonder extra energiekosten nu minstens 9 maanden per jaar voldoende warm om in te zwemmen en is de woning behaaglijk warm of koel.