Knipselzwembad

Zwembaden zijn op verschillende manieren te verwarmen. Het prettigst is het natuurlijk als de zon zo lekker schijnt dat het uit zichzelf gebeurt, maar helaas leven wij in Nederland niet in een dergelijk klimaat. Om optimaal zwemgenot te hebben is een lekker opgewarmd bad een prettig comfort. Om voor dit comfort geen enorm hoge energie-rekening te ontvangen is vaak gewenst en in ieder geval prettig.

 

 

Ecensy heeft verschillende mogelijkheden om zwembaden te verwarmen als de buitentemperatuur ons hierbij in de steek laat; zowel met zwembad warmtepompen als met zwembad collectoren. Daarnaast is de technische expertise in huis om verdere verwarmingstechnische zwembadproblemen te verhelpen.


Lucht/water warmtepomp

Met een eenvoudige lucht-warmtepomp is het 50% goedkoper om uw zwembad te verwarmen dan met een gasketel. Ecensy levert warmtepompen waar direct het zwembadwater doorheen kan stromen. Hierdoor is het mogelijk om van mei tot eind september behaaglijk te zwemmen in een verwarmd buitenbad. U bepaalt zelf de zwembad-temperatuur en vanaf wanneer u het zwembad wilt verwarmen.

De warmtepomp wordt naast of op de techniek-ruimte geplaatst waar het zwembadfilter in staat. Deze robuuste warmtepomp met titanium warmtewisselaar is in de volgende vermogens verkrijgbaar: 3, 5, 8, 10 en 12 kW.

 

Afhankelijk van de grootte van het zwembad kunnen wij u helpen de juiste warmtepomp te selecteren. Een eventueel nieuwe zwembadfilter of -verwarming met zonnecollectoren is ook door ons te verzorgen. Uiteraard leveren wij ook systemen voor binnenzwembaden.

 


Zonnecollectoren

Met een eenvoudige kunststof zonnecollector kunt u bijna gratis uw zwembad verwarmen.

Ecensy levert zonnecollectoren waar direct het zwembadwater doorheen kan stromen. Hierdoor is het mogelijk om van eind mei tot september behaaglijk te zwemmen in een verwarmd buitenbad. U bepaalt zelf de zwembad-temperatuur en vanaf wanneer u het zwembad wilt verwarmen.

foto-solarabsorberDe zonnecollector wordt naast of op de techniek-ruimte geplaatst waar het zwembadfilter in staat. Deze degelijke zonnecollector is relatief goedkoop. Afhankelijk van de grootte van hetzwembad kunnen wij u helpen de juiste collector te selecteren. Een eventueel nieuwe zwembadfilter of verwarming met een warmtepomp is ook door ons te verzorgen. Uiteraard leveren we ook systemen voor binnenzwembaden.

Combinaties met duurzame oplossingen voor het woonhuis zijn ook eenvoudig te ontwerpen en uit te voeren.

Neem contact met ons op voor meer informatie!