Woonboten


Ecensy, de duurzame woonbotenspecialist

Ecensy wordt gezien als de woonbotenspecialist van Amsterdam op het gebied van verduurzaming. Om een woonboot te verduurzamen is het een uitdaging om in een (vaak) kleine technische ruimte de diverse componenten van een duurzame installatie te installeren. Voor de verduurzaming gebruiken wij zowel waterwarmtepompen als luchtwarmtepompen, (zonne)boilers, zonnecollectoren en lage temperatuur verwarming. Wij ontwerpen en leveren zowel monovalente (gasvrij) als hybride installaties. 


Bronsystemen voor
woonboten

Gesloten bronsystemen
Met het speciaal ontwikkelde bronsysteem is het mogelijk om alle soorten woonboten te verduurzamen; van varende woonschepen tot watervilla’s. Dit betreft een gesloten bron die gemaakt is op een frame met een slangensysteem die langs het schip wordt gemonteerd.  De bron wordt gevuld met een bio-glycol mengsel zodat het volledige systeem tegen bevriezing is beschermd. De hoeveelheid frames die nodig zijn is afhankelijk van het te installeren warmtepomp vermogen. De bron is zo ontworpen dat deze losgekoppeld kan worden van de boot voor bijvoorbeeld onderhoud van het schip, onderhoud van de bron, varend woonschip, verhuizing van de boot etc.

Open bronsystemen
Een open bronsysteem vergt meer onderhoud dan een gesloten bronsysteem. Om kostentechnische redenen kiest men hier soms toch voor. Daarnaast is dit voor de doe-het-zelver een leuke uitdaging. Ecensy helpt bij het ontwerp en levert de benodigde materialen, die vaak zeer specifiek zijn. Uiteraard kunnen wij deze ook voor u installeren.

Grond bronsystemen
Voor de woonarken die een aangrenzend stuk grond bezitten/gebruiken, is de mogelijkheid voor een grond bronsysteem. De bron is een verticale bodemwisselaar en wordt volgens de huidige normen geslagen. Het is een gesloten systeem en daarom onderhoudsarm en bedrijfszeker. Niet voor niks geven wij 10 jaar garantie op de bron op lek dichtheid en 25 jaar op de duurzame werking.

Overige bronsystemen
Zeker in geval van nieuwbouw of grondige renovatie kan er gekozen worden voor een geïntegreerd bronsysteem. Bijvoorbeeld een bron in de bodem van het schip die via de huid van het schip met leidingen naar de warmtepompinstallatie loopt. Dit is per boot verschillend. Ecensy bekijkt graag met u de diverse mogelijkheden.

Geen mens is hetzelfde, geen woonboot is hetzelfde en dus geen duurzame installatie is hetzelfde. Wij gaan graag deze uitdaging aan met u!
Neem contactmet ons op voor meer informatie.