Voor onze regeltechnische projecten zie www.rebraregeltechniek.nl

Villa in de kop van Noord-Holland
In deze vrijstaande villa is energie-neutraal comfort het belangrijkste. Op geen enkele manier is hier afbreuk aan gedaan waardoor het pand vol zit met domotica-snufjes en een scala aan duurzame verwarmingsoptie’s. De verbindende maatwerk regeltechniek zorgt ervoor dat het gewenste comfort compleet gehaald wordt.

 

 

 


Varend woonschip met B&B
Voor een varend woonschip is het belangrijk dat de bron los te koppelen is. De unieke Ecensy bron voor woonboten is zo gemaakt dat dit mogelijk is. Dus ook dit woonschip draait nu zonder gasaansluiting op duurzaamheid.

 

 

 


Veehouder met woonboerderij
Door een uniek ontwerp van Ecensy kan deze woonboerderij nu verwarmd worden met de restwarmte van koeienmelk. Daarnaast leveren de 200 m2 zonnecollectoren een groot duurzaam aandeel in het boerenbedrijf. Wilt u meer informatie over dit unieke concept, zie agrarische toepassing of neem contact met ons op.

 

 

 


Dijkwoning aan de rand van Amsterdam
Een karakteristiek, bijna antiek, pand kan ook volledig verduurzaamd worden. Door droogbouw vloerverwarming kan de woning monovalent op de warmtepomp verwarmd worden.

 

 

 

 

 


Omgebouwd vrachtschip te Amsterdam
Op een van de mooiste plekjes in Amsterdam ligt dit omgebouwde monumentale vrachtschip. Samen met een grondige renovatie is dit schip omgetoverd tot een prachtige duurzame en comfortabele woning. De door Ecensy speciaal ontwikkelde bron voor woonboten, zorgt ook hier dat de warmtepomp het maximale rendement geeft.

 

 

 


20170710_163345Duurzame nieuwbouwwoning in Amsterdam Zuid-Oost
In dit huis, gebouwd met voornamelijk duurzaam materiaal, kon een duurzame installatie uiteraard niet ontbreken. Met een extra grote zonneboiler, wordt er op geen enkele wijze afbreuk gedaan aan comfort.

 

 

 

 


1

Woonboot te Amsterdam Centrum
Dat een woonboot niet altijd een bron nodig heeft om monovalent te kunnen verwarmen en koelen, bewijst dit project. Waarbij de woonboot gebruik maakt van een lucht/water warmtepomp. Met de zonnecollectoren / zonneboiler / PV panelen en lage temperatuur radiatoren is de woonboot optimaal verduurzaamd. Door maatwerk  regeltechniek wordt het zo aangestuurd dat er geen afbreuk werd gedaan aan enig comfort.

 

 

 


image1Havenwoning te Loosdrecht
Deze woning diende onafhankelijk te worden van propaangas, vanwege milieu-eisen. Met de bron en water/water warmtepomp is dit compleet verwezenlijkt. De extra grote zonneboiler van 800 liter met daarop 4 zonnecollectoren aangesloten, zorgt ervoor dat er ‘onbeperkt’ warm tapwater is.

 

 

 

 


WesterstrGrachtenpand te Amsterdam
Bij de opstelling van dit monovalente systeem is gewerkt met energie-palen, die gelijk met het funderingsherstel zijn toegepast. De warmtepomp is als pilot voor Vaillant® omgebouwd van bivalent naar monovalent. De monitoring is daarom een belangrijk aspect en wordt door Ecensy nauwlettend in de gaten gehouden. Ondanks het feit dat dit project in een ‘pilotfase’ zit, hebben de bewoners op geen enkele wijze hoeven in te leveren op comfort.

 

 

 

 

 

 


Re1426596392staurant in hartje Amsterdam
De benodigde renovatie inclusief funderingsherstel is door het restaurant opgepakt als kans om het gebouw te verduurzamen. Door de nieuw geplaatste funderingspalen te gebruiken als bron voor het warmtepompsysteem is het mogelijk om met een minimale hoeveelheid gas het pand te verwarmen en gratis te koelen. Uiteraard is gekozen voor grotendeels vloerverwarming maar door de hoeveelheid benodigde warmte kon er niet worden ontkomen aan enkele hoogtemperatuur radiatoren.