De lucht/water warmtepomp is een goedkopere oplossing voor duurzaam verwarmen en koelen. Deze manier van duurzaam verwarmen en  koelen is vooral geschikt voor woonhuizen of  bedrijfsgebouwen.

Een luchtwarmtepomp haalt de warmte uit de omgevingslucht. Deze omgevingslucht wordt door de grote ventilator langs een systeem gehaald dat de warmte eruit onttrekt. De compressor gebruikt die warmte om een watercircuit op te warmen. Dit opgewarmde water wordt naar de techniekruimte gepompt. In de techniekruimte gaat het naar de boiler of de CV-ketel, al naar gelang de functie van de luchtwarmtepomp.

Vanwege  het koudere klimaat van Nederland leveren wij luchtwarmtepompen met het koudemiddel R404A. Dankzij dit koudemiddel kan de warmtepomp nog steeds warmte leveren bij een temperatuur van  -25°C. Voor specificaties zie Downloads.

Deze warmtepomp is standaard uitgevoerd in een beige gecoate metalen mantel. Voor een kleine meerprijs is de uitvoering van de luchtwarmtepomp ook in roestvrijstaal (RVS) te verkrijgen.

De uitgaande temperatuur is maximaal 58°C. Deze temperatuur is geschikt om ruimtes te verwarmen met vloerverwarming, een laag temperatuursysteem. Indien er sprake is van hoge temperatuursystemen, zoals radiatoren en boilers, zal er met een ander verwarmingssysteem voor hoge temperaturen moeten worden bijverwarmd (ook wel een bivalent systeem genoemd). Dit type warmtepomp is uitstekend geschikt om te gebruiken in combinatie met andere verwarmingssystemen.

Bivalent systeem in combinatie met cv-ketel

Een speciale regeling wordt door  Ecensy bij deze warmtepomp meegeleverd, geprogrammeerd en in bedrijf gesteld. Dit is om de  diverse mogelijkheden tailor made aan uw wensen aan te passen. Zodoende zijn onze luchtwarmtepompen zeer geschikt om in bestaande systemen te integreren of bij nieuwbouw projecten te gebruiken.

Ecensy adviseert u graag over de mogelijkheden van de luchtwarmtepomp. Daarbij is het van belang dat wij de bestaande situatie goed kennen. Wij maken graag een afspraak om dit met u te bekijken, zodat wij een systeem voor u kunnen ontwerpen dat past binnen de mogelijkheden en uw budget.

Voor meer informatie of een vrijblijvend advies, neem contact met ons op via info@ecensy.eu of 088 50 179 00