Advies op maat in duidelijke taal

In het enorme aanbod van duurzame mogelijkheden is het lastig om de juiste keuze te maken. Appels met peren vergelijken is al snel aan de orde. Onafhankelijk advies van diverse opties kan zelfs voor meer verwarring zorgen, want hoe vergelijk je die met elkaar. Ecensy is er in gespecialiseerd om in heldere taal een uiteenzetting voor u te maken van de diverse duurzame mogelijkheden en opties. Deze worden vergeleken met de huidige situatie betreft verwarmen en koelen. Zowel de investering als de jaarlijkse kosten als de besparing worden van alle opties in kaart gebracht zodat u een duidelijke duurzame maar zeker ook economische beslissing kunt nemen.

Neem contact op met Bram Grabijn voor een duidelijk duurzaam advies: info@ecensy.eu of 06-53421266

Monitoring en engineering

Het samenstellen van diverse technische mogelijkheden inclusief de bijbehorende berekeningen is het veld van de engineeringafdeling van Ecensy. Doordat het gebruik van warmtepompen binnen Ecensy een belangrijke factor is, is veel engineering hierop afgestemd.

Er zijn projecten bekend waarbij de warmtepompen verkeerd zijn geëngineerd. Het resultaat hiervan is dat het economische voordeel verdwenen is. Hoge investeringskosten, weinig rendement, dus een terugverdientijd die totaal onevenredig is. Soms is het geval dat de warmtepomp niet goed functioneert.

Het is daarom dus van groot belang dat warmtepompen op logische wijze worden geëngineerd, wat garant staat voor een goede werking en een hoog rendement. Dit is een van de specialiteiten van Ecensy.

Om de grootte van een warmtepomp te bepalen is als eerste een transmissieberekening noodzakelijk. Met deze berekening wordt de afmeting van de warmtepomp bepaald. Vervolgens bekijkt Ecensy de diverse mogelijke systemen die aansluiten bij die transmissieberekening. Deze mogelijkheden worden vervolgens getoetst op haalbaarheid en terugverdientijd.

Door deze zaken duidelijk in kaart te brengen kan vervolgens samen met u, of uw client in het geval u een installateur bent, het systeem worden gekozen dat de beste verhouding qua rendement versus investering heeft. Op deze wijze is het eenvoudig kiezen in het grote scala aan mogelijkheden en prachtige beloftes qua economisch, energetisch rendement en milieuvriendelijkheid.